Agile Directing - Johda ketterästi

Gaining success by manipulating your own mind - Oman mielen manipuloinnilla menestykseen

Monday 10/20/14 time 11:04 AM

English summary

”Yhdeksänvuotias tyttö herää isoäitinsä kanssa ja näkee taloon tunkeutuneen miehen pitelevän mailaa lyöntiasennossa. Mummo ei hätäänny, vaan sanoo miehelle rauhallisesti, että mies on tullut oikeaan paikkaan ja on tervetullut. Mummo toteaa, että ulkona on erittäin huono ilma, mies näyttää märältä ja nälkäiseltä. Hän tarjoutuu laittamaan syötävää, hakemaan miehelle kuivat vaatteet ja antamaan hänelle lämpimän nukkumispaikan. Mies rauhoittuu, syö, jää nukkumaan ja on aamulla hävinnyt. Hetken kuluttua saapuu poliisi, jonka koira on jäljittänyt miehen. Ilmeni, että mies on vankilasta karannut psykopaattimurhaaja, joka oli tappanut perheen naapurustossa."

IMD:n professori ja entinen panttivankineuvottelija

Read more »

Leave a comment. Keywords: Nic Marks, manipulointi, manupulation, onnellisuus, enthusiasm, happiness, Kohlrieser, johtaminen, aivopesu, Åhman,

Let's carve out space for trust - Raivataan tilaa luottamukselle

Thursday 7/17/14 time 8:40 PM

Kirjoitin edellisellä kerralla siitä, kun Innovaatiot eivät välttämättä synny joutilaisuudessa. Toisaalta, joskus on tarve antaa vanhan tuhoutua tai saattaa päätökseen jotain, jotta uudelle merkitykselliselle tulisi tilaa. Tähän prosessiin sopinee joutenolo oikein hyvin.

Kuitenkin jatkuva epävarmuudessa eläminen, epäluottamus työnantajaan tai johonkin muuhun merkittävään tahoon saattaa olla esteenä myös kyvylle hyödyntää joutilaisuutta, vaikka rentoutumisen taito onkin meissä jokaisessa sisällä, teoriassa.

Read more »

Leave a comment. Keywords: luottamus, sitoutuminen, joutilaisuus, Heidegger, Tuovi Haikala, Helena Åhman,