Agile Directing - Johda ketterästi

The law of Omertà - Omertàn laki

Thursday 9/25/14 time 7:46 PM

English summary

Kun tarkastelee filosofin silmin ihmisen toimia, mikään ei hämmästytä niin paljon kuin se, kuinka helposti pieni porukka pääsee hallitsemaan niin monia.

David Hume 

Edellisessä kirjoituksessani Korruptio ja verkostojen valta viittasin Vaasan yliopistossa tehtyyn tutkimukseen ongelmalliseksi koetusta Hyvä Veli-verkostosta. Tutkimuksessa esitettiin ratkaisuksi ilmiantojärjestelmä. Mietin, että olisikohan aika kehittää tämän lisäksi jotain uutta, vähän raflaavampaa ja kenties paremmin tähän maailmaan sopivaa?

Read more »

Leave a comment. Keywords: korruptio, omertà, mafia, vallankäyttö, valta, naiset hallitukseen, Hyvä Veli-verkosto, Marti & Fernandez,

Corruption and the power of networks - Korruptio ja verkostojen valta

Friday 9/19/14 time 11:30 PM

English summary

Vaasan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan, johon olen aiemmassa kirjoituksessani Hyvä Veli viitannut, Hyvä veli -verkostot ovat vakava yhteiskunnallinen ongelma Suomessa. Tutkijoiden mukaan asiaa ei pitäisi sivuuttaa olankohautuksella. Suomessa tämä koskee lopulta aika pientä ryhmää liike-elämän ihmisiä, mutta jotka kuitenkin ovat enemmän tai vähemmän "tuttuja" keskenään.

Normaali verkostoituminen ja yhteistyö ovat edelleen pääosin tervettä, tarpeellista sekä kaikkien edun mukaista. Talouselämän toimijoiden ja poliittisten päätöksentekijöiden keskinäinen vuorovaikutus on jatkuvaa ja se myös löytää koko ajan uusia muotoja.

Read more »

Leave a comment. Keywords: Korruptio, corruption, Hyvä Veli-verkosto, Old Boy network, Salminen & Mäntysalo, Transparency International,