Agile Directing - Johda ketterästi

"Do not sell digital products or services to small entrepreneurs" -"Älä myy sähköisiä tuotteita tai palveluita pienyrittäjille"

Wednesday 2/26/14 time 11:37 PM

Pasi Sillanpää Speakers Forumista otsikoi Älä palkkaa yrittäjähenkistä työntekijää, koska työntekijänä he ovat jääräpäisiä, tekevät asioita, mihin muut eivät usko. Toisaalta, jos he olisivat alun perin tehneet kuten heiltä odotettiin, he eivät olisi menestyneet. Yksikään neuvonantaja ei olisi sanonut, että kasvattakaa suuri tavaratalo keskelle pientä pohjalaista kylää. Tai, kuten kirjoituksessani Pienyrittäjän johtamisopit ovat erilaiset esitin yrittäjän innovatiivisia ratkaisuja pakkotilanteessa; ota naapurin laituri, asenna siihen perämoottori ja vie talo saareen.

Yrittäjällä on myös ihan erilainen vastuu tekemisestään. Sillanpää kertoo, kun hän taannoin haki Spar-kauppiaaksi. Haastattelussa oli kysytty hänen perheestään. Hän sanoi, ettei edes seurustele. Kauppiasura katkesi ennen kuin se oli alkanutkaan. Sillanpään mukaan silloinen Spar-ketju odotti, että kauppiaalla on myös oma ilmainen turvaverkosto. Yrittäjän kaatuessa perhe kaatuu usein mukana. Se onkin suurempi tragedia. Samoihin elementteihin perustuen digitaalisuus ei myöskään välttämättä ole pienyrittäjien juttu.

Read more »

Leave a comment. Keywords: digitalisaatio, digitalisation, sähköinen liiketoimintamalli, business model, pienyrittäjyys, entrepreneurship, paperiton toimisto, finsk sisu, muutos,