Agile Directing - Johda ketterästi

Miksi toiset saavat aikaan ja toiset eivät? Vastaus on Volitio

Friday 4/1/16 time 11:53 AM

Piti kirjoittaa jostain aivan muusta, ja paljon aiemmin, mutta kävikin niin, että on ollut sen verran työläs ja pitkäpiimäinen talvi syystä, että olen joutunut työskentelemään asioiden parissa, jotka eivät ihan näin suuressa mittakaavassa jaksa innostaa. Mutta se ihmisen voimallisin esimies, eli Pakko Pulla, on nyt saanut vaihteeksi paljon aikaan kuten väitöskirjan data-analyysin työstäminen, erään tutkimushankkeen laajan tutkimussuunnitelman kirjoittaminen aivan liian lyhyessä ajassa, ja siihen päälle pitkän konferenssi paperin työstäminen, vielä lyhyemmässä ajassa. Sanoisin, että liikaa yksityiskohtia ja pilkun halkomista. Kas, kun kaikkien neropattien ylijumala - väitöskirjaohjaajani - kuvasi tutkimuksen työstämisen siten, että asiassa kuin asiassa pitää työskennellä 10 tuntia putkeen, jotta asia kehittyy johonkin suuntaan.  Noh, ehkä parisuhteessa varmaan tuntimäärä voi olla jotain muuta. Ai ei? Meinaan vaan, että töitä täytyisi tehdä jossain välissä. Mutta siis että pari tuntia silloin tällöin ei edistä kehittymistä syvällä tasolla.  

Oikeastaan tarkalleen ottaen neuvo meni näin: ”Kun tänään jätät artikkelin tai tutkimuksen johonkin vaiheeseen, niin seuraavalla kerralla kestää 10 tuntia ennen kuin pääset yhtä syvälle tasolle eli siihen pisteeseen, mihin edellisellä kerralla jäit.” Parisuhteen osaltahan ajatus kuulostaa kivalta, kuten kaikessa muussakin kivassa, koska niiden asioiden kuuluu olla kivoja. Mutta datahavaintojen näpertäminen oikeaan Excel-soluun ja järjen etsiminen kaaoksesta sekä erityisesti lähdeluetteloiden työstäminen eri muodoissa eri tahoille ei minusta vastaa käsitystä kivasta. Syvää dysforiaani syventää entisestään todennäköisesti se, että tähän ikään mennessä olen ollut aina hyvä oppilas pelkällä kohtuullisen hyvällä valokuvamuistilla ja selitystaidoilla. Työelämässä pääosin intuitiolla ja vaistolla tehdyt nopeat analyysit ja nopea eteneminen on ollut minun vahvuus. Ei säätäminen, puunaaminen ja kaikkien eri moniulotteisten näkökulmien ja niiden yksityiskohtien rationaalinen tarkistaminen ja täsmäyttäminen ja ankkuroiminen johonkin hemmetin ylevään tieteelliseen kontekstiin.  

Olen siis tällä hetkellä erittäin pahantuulinen, pahanhajuinen ja pahasuinen. Lisäksi näytän Notre Damen kellonsoittajalta. Mutta nyt ymmärrän viimeistään, jo kokemuksenkin kautta, mitä on Volitio!

Read more »

Leave a comment. Keywords: volitio, toimeenpano, motivaatio, johtaminen, Bruch & Ghoshal, Ria Parppei

Hyvä on, puhutaan seksistä - ja hierarkkisesta johtamisesta

Sunday 10/25/15 time 2:13 PM

Johtajuushan on jo jonkin aikaa ollut suosittu teema. Valtamedioissa on nostettu esiin jos jotakin tutkimusta johtajuuden huonosta tilasta ja tarpeesta muuttua. Muutosjohtaminen käsitteenä on erityisesti keskiössä. Korostetaan, että hyvän vuorovaikutteisen ihmisten johtamisen avulla yritys saavuttaisi kilpailuetua. Tosin tämähän on ollut jo noin 20 vuoden ajan tieteen puolella tiedossa.

Aiheesta on nykyään vaikea tieteellisessä kontekstissa kirjoittaa, kun pitäisi pystyä esittämään jokin uusi näkökulma siihen, että miksihän pitäisi johtaa toisella tavalla. Se tuntuu välillä hölmöltä, kun vanhojakaan malleja ei ole käytännössä toiminnan tasolla korjattu.  Noh, koetan silti omassa tutkimuksessani sohia hierarkkisen johtamisen pulmallisuutta, josko siitä vielä löytyisi jokin ylevä uusi oivallus.

Nyt ollaan samanaikaisesti julkisissa keskusteluissa alettu tuulettamaan seksistä ihan toden teolla. Tai siis seksittömyydestä. Suomalaiset kun eivät kuulemma harrasta seksiä tarpeeksi.  Tätä asiaa en tosiaan tutki, mutta tulipa vaan mieleeni, että mitenkähän nämä trendiaiheet, huono johtaminen ja seksin puute, voisivat liittyä toisiinsa?

Read more »

Leave a comment. Keywords: seksi, hierarkiat, valta, seksittömyys, rihmasto, johtaminen

Kehityskeskustelut muutoskyvyn varmistajana

Saturday 9/5/15 time 5:30 PM

Muutos on toisille ihmisille tuskaa. Toisaalta muutos voi antaa virtaa. Muutoksen eräs muoto on kaaos, koska se on epäjärjestystä, sekasortoa, josta puuttuu säännöllisyys ja ennustettavat lopputulokset. Valitettavasti tämän tyyppisen muutoksen voi myös nimetä yksinkertaisesti nimellä ”elämä”. Joka päivä syntyy jokin uusi ajatus tai hanke. Saamme jatkuvasti uutta tietoa, kohtaamme uusia ihmisiä ja ennakoimattomia tilanteita. Luottamus siihen että pystyy mukautumaan ja muuttumaan on tärkeää.

Read more »

2 comments . Keywords: Kehityskeskustelu, muutosjohtaminen, muutoksen hallinta,

Creating and capturing value from innovation

Monday 7/27/15 time 8:54 PM

Innovation is said to be absolutely necessary for growth, profitability, and competitive advantage. Becoming more innovative has become a mantra. Yet, this advice is not enough. The challenge is not just creating value from innovation, but capturing that value as well. However, so often the second mouse gets the cheese. Doesn’t it indicate that we should imitate rather than innovate?

Read more »

Leave a comment. Keywords: Innovation, management, strategy, innovaatio, johtaminen, strategia,

Esiintymistaidolla voi naamioida osaamattomuuden - Incompetence camouflaged behind excellent presentation skills

Friday 1/23/15 time 8:31 AM

English summary

Nyt on HR henkilöstö repäissyt rekrytointiopeissaan oikein todella. Kohta me olemme stereotyyppisiä amerikkalaisia ekstrovertteja kaikki tyynni. Ainakin ne, jotka menestyvät. Eräs tuttavani soitti minulle epätoivoisena, kun hänen piti tehdä video itsestään ja toimittaa se rekrytoijille. Tiedän henkilöstä seuraavaa: erittäin tunnollinen, työnantajan näkökulmaa ajatteleva, tavoitteellinen, tulosorientoitunut, analyyttinen, rauhallinen, ehdottomasti pätevä ko. tehtävään. Mutta, mutta. Hän on hyvin innovertti. Siitä huolimatta hän on saanut hyvät palautteet työskennellessään myyntitehtävissä erityisesti asiantuntemuksestaan, uskottavuudestaan ja rehellisyydestään.

Nauroin, koska arvasin jo etukäteen että se video voisi sopia paremmin vaikka Kummelien johonkin jaksoon. Annoin ohjeet mm. että katsoo mallia amerikkalaisista vastaavista esimerkiksi YouTubesta. Hän vastasi, että ei hemmetti, ei hän ole sellainen, eikä hän edes halua olla sellainen. Tuo jälkimmäinen lausehan on se, joka asian lopulta ratkaisee. Nimittäin esiintymistaidon voi jokainen opetella. Ja kysymyshän on tarvittaessa näyttelemisestä. Tarkennuksena vielä, että kyseisessä tehtävässä oli kysymys data-analyysien tuottamisesta, jossa esiintymistaito ei tietenkään esitä mitenkään merkittävää osaa.

Read more »

Leave a comment. Keywords: videohaastattelu, recruitement, rekrytointi, esiintymistaito, presentation skills, johtaminen, management,

Current management style is from 1920s - Johtaminen on jäänyt 1920-luvulle

Tuesday 10/28/14 time 7:13 PM

English summary

Nyt kannattaa jo tosissaan alkaa toivoa viisaiden avaruusolioiden invaasiota, jotka ottavat koko maapallon haltuun. Ihan sama mitä tahoa tarkastelee, mitä lehteä lukee tai mitä ohjelmaa katsoo. Ollaan me niin jääräpäitä, vaikka kuinka osoitetaan tutkimustuloksia ja katsotaan historiaa, että päinvastoin kannattaisi toimia, niin eikä.

Read more »

Leave a comment. Keywords: johtaminen, management, irtisanomiset, layoffs, luovuus, creativity, hallitustyöskentely, board work,

Gaining success by manipulating your own mind - Oman mielen manipuloinnilla menestykseen

Monday 10/20/14 time 11:04 AM

English summary

”Yhdeksänvuotias tyttö herää isoäitinsä kanssa ja näkee taloon tunkeutuneen miehen pitelevän mailaa lyöntiasennossa. Mummo ei hätäänny, vaan sanoo miehelle rauhallisesti, että mies on tullut oikeaan paikkaan ja on tervetullut. Mummo toteaa, että ulkona on erittäin huono ilma, mies näyttää märältä ja nälkäiseltä. Hän tarjoutuu laittamaan syötävää, hakemaan miehelle kuivat vaatteet ja antamaan hänelle lämpimän nukkumispaikan. Mies rauhoittuu, syö, jää nukkumaan ja on aamulla hävinnyt. Hetken kuluttua saapuu poliisi, jonka koira on jäljittänyt miehen. Ilmeni, että mies on vankilasta karannut psykopaattimurhaaja, joka oli tappanut perheen naapurustossa."

IMD:n professori ja entinen panttivankineuvottelija

Read more »

Leave a comment. Keywords: Nic Marks, manipulointi, manupulation, onnellisuus, enthusiasm, happiness, Kohlrieser, johtaminen, aivopesu, Åhman,

Ethical and efficient politics, researchers' view - Eettinen ja tehokas politikointi, tutkijat vastaavat

Tuesday 4/15/14 time 8:46 AM

Valitsin edellisessä kirjoituksessani Case: Miten toimisit eettisesti? tarkoituksella tapauksen, jossa ei ole helppoa eettistä vastausta. Kaikissa toimintamalleissa on jotain pielessä. Kyseinen tarina on myös johtamisvalmennusteknisesti erityisen hankala.

Read more »

Leave a comment. Keywords: johtaminen, leadership, esimiesvalmennus, etiikka, ethics, politikointi, politics, toimintamalli

Case: How would you act ethically? - Miten toimit eettisesti?

Saturday 4/12/14 time 7:44 AM

Otetaan viikonlopuksi etiikan harjoitustehtävä.

Read more »

Leave a comment. Keywords: eettinen johtaminen, ethical management, valta, power, politikointi, politics, etiikka, muutosjohtaminen, change management,

Assessing the ethical behaviour of management - Johtamisen eettisyyden arviointi

Tuesday 4/8/14 time 9:41 PM

Onko eettisesti oikein, jos johto ei leikkaa omia palkkojaan, mutta työntekijöiltä vaaditaan talkoita ja vielä senkin päälle kaikkea muuta? Mitä on etiikka, kun ihmisten todellisuuskäsitys poikkeaa toisistaan? Miten meidän pitäisi johtaa eettisesti? Kuinka meidän tulee kohdella alaisiamme ja ylipäätään muita ihmisiä? Mikä on oikein ja väärin?

Johtamisen keskustelufoorumeissa ja blogeissa puhutaan paljon oikeudenmukaisesta johtamisesta sekä siitä, mikä yhdistää hyviä johtajia. Haluttu johtamisprofiili saattaa poiketa paljonkin toisistaan, kuten kirjoitin edellisessä kirjoituksessani Menestyvän organisaation mielen johtamisprofiili. Oikeuskäsitys perustuu kuitenkin aina yksilölliseen kokemukseen. Mutta onko johtajille olemassa yhteistä nimittäjää? Voisiko se olla etiikka?

Read more »

Leave a comment. Keywords: johtamisen etiikka, ethical management, finnair, eettinen johtamisprofiili, ethical management profile, itsensä johtaminen,

Liity Strategisen johtamisen seuraan

Tuesday 4/1/14 time 12:01 PM

Suomen Strategisen Johtamisen Seura (SSJS) hakee lisää jäseniä vahvistamaan ammattilaisten verkostoaan.  Seuran tarkoituksena on edesauttaa korkeatasoisten strategisten ratkaisujen löytymistä liiketoiminnan, yliopistojen sekä yhteiskunnan hyödyksi. Jäsenehdot ovat seuraavat:

Read more »

Leave a comment. Keywords: hallitustyöksentely, strategiajohtaminen, SSJS, Patrick Furu, Nina Granqvist

How did Jack Welch break the code of change - Miten Jack Welch mursi muutoksen koodin?

Wednesday 3/26/14 time 12:49 PM

Jack Welch toteaa blogikirjoituksessaan, että Human Resource toiminnon pitäisi olla vaikutusvaltaisin osa organisaatiossa ja heidän asiantuntemustaan pitäisi kehittää ja arvostaa yhtä paljon kuin talousyksikön. Asenne HR:ään on silti usein negatiivinen, koska sitä pidetään joko vakoilijana tai terveys- ja onnellisuusohjelmapalveluna. HR harvoin toimii niin kuin sen pitäisi. Kaikista tyrmistyttävintä Welch’in mielestä on, että johtajat eivät edes taistele asian kuntoonsaattamiseksi. Hän esittää vertauksen, että jos omistaisit menestyvän urheilujoukkueen, hengailisitko mieluummin laskentapäällikön vai pelaajien henkilöstöpäällikön kanssa?

Read more »

Leave a comment. Keywords: Jack Welch, muutosstrategia, strategy, muutosjohtaminen, change management, muutoksen toteuttaminen, executing change, HR, Milton Friedman

The art of conspiring and machinating - Vehkeilyn ja juonittelun taito - lyhyt oppimäärä

Monday 3/24/14 time 8:51 AM

Erittäin kaunista maanantaiaamua! Minulla oli oikein mukavat hetket viikonloppuna, kun opiskelin vehkeilyn ja juonittelun taitoja. No, en tosissani. Ystävättäreni antoi minulle kirjan ”kevennyksenä”, jonka oli löytänyt kirpputorilta eurolla (ovh 45 €). Aika hyvä lyhyt oppimäärä siitä, mitä kulissien takana ihan oikeasti tapahtuu.

Vaikka olettekin nyt opetelleet kunniaa viikonlopun ajan edellisen kirjoitukseni Voittaako vai hävitä - vai valitsenko kunnian innoittamina, ettekä siksi itse enää vehkeile ettekä juonittele, on kuitenkin hyvä tunnistaa vehkeilevät kollegat. Ja sitä paitsi, puolustautuminen lienee aina sallittua. Ei pidä mennä makaamaan keskelle tietä ja odottaa, että auto ajaa päälle. Kuten niin monet valitettavasti tekevät – ja vahingoittuvat ja uupuvat.

Read more »

Leave a comment. Keywords: valtapelit, power games, johtaminen, juonittelu, Schirijvers

Take advantage of performance appraisal - Hyöty irti kehityskeskusteluista!

Saturday 3/15/14 time 12:20 PM

Monelle on varmasti tuttu tilanne, kun esimies tai kokouksen puheenjohtaja kysyy: ”Ja kaikki ovat samaa mieltä?” Kaikki nyökkäävät. Voimme kuvitella ajatuskuplat jokaisen pään päälle: ”Et voi olla tosissasi”; ”taivas varjelkoon”, ”olen kyllä täysin eri mieltä”. Tätä suurta kunnioitusta ja konformisuutta voidaan nimittää passiivisaggressiivisuudeksi tai politikoinniksi, miten kukakin haluaa. Molemmat ovat oikein. Kaikkia meitähän on joku johtaja joskus loukannut, kun on jättänyt mielipiteemme huomiotta tai ottaneet erimielisyytemme hyökkäyksenä tai peräti kostona.

Read more »

Leave a comment. Keywords: kehityskeskustelu, performance appraisal, aikaiset varoitusmerkit, early warnings, muutosjohtaminen, change management, esimiestyöskentely, kyseenalaistaminen, calling into question, Savvy Institute, Lainema,

Basic tips for networking - Verkostoitumisen ABC vinkkilista

Wednesday 3/12/14 time 12:09 PM

Mikäli et halua väijyä hirviä metsässä eikä aikasi riitä golf-harrastukseen etkä pääse Maanpuolustuskurssille, niin verkostoja voi myös koettaa rakentaa helpommin.

Verkostojohtamisen valmennuksissa tavanomaisten verkostoanalyysien ja merkitysanalyysien rinnalla teetän silloin tällöin asennetestin, voisiko omassa käyttäytymisessä olla jotain parantamisen varaa. Tai ainakin tiedostettaisiin, missä vika piilee, jos henkilökohtainen verkosto ei vain ota syntyäkseen.

Read more »

Leave a comment. Keywords: Verkostoituminen, networking, valta, power, politikointi, politics, verkostojohtaminen, naiset ja miehet, Ferrazzi,

10 deathtraps of business model change - Liiketoimintamallin muutoshankkeen 10 kuolemanloukkua

Thursday 3/6/14 time 9:00 PM

Lupasin antaa vinkkejä sähköisen liiketoimintamallin muutoshankkeen johtamiseen. Tässä tärkein: Jos muutosagentilla ei ole politikointi hanskassa, hän epäonnistuu sanovat tutkijat. Politikointiin pitäisi pystyä hankkimaan ammatillinen pätevyys johtamiskoulutuksissa. Pitäisikö siis kauppakorkeassa ja yliopistoissa olla ”Valta ja politikointi organisaatiossa” -aine? Kyllä, ehdottomasti.  Kerron seuraavaksi TOP 10 kuolemanloukkua liiketoimintamallin muutoshankkeissa. Mutta, vaikka kaikki muut asiat olisivat kunnossa, jos ei kykene tunnistamaan valta-asetelmia ja lähtökohtia (’power bases’), ei myöskään pysty vastaamaan niihin, pieleen menee, niin että läjähtää. 

Ikävähän tätä on kertoa. Toiset pitävät politikoinnin korostamista epäeettisenä, toiset puhuvat sosiaalisesta sairaudesta. Olkoon mitä on, mutta se on tosiasia, joka ei poistu ”Etikkakursseilla” eikä pillereitä syömällä. Se voi myös olla positiivinen muutosenergia.

Read more »

Leave a comment. Keywords: muutosjohtaminen, change management, digitalisaatio, digitalisation, liiketoimintamalli, business model, hallitus, sote, strateginen johtaminen, strategic management,

Winners and losers of the digital revolution - Digitaalisen vallankumouksen voittajat ja häviäjät

Sunday 2/9/14 time 10:56 AM

Digitaalisuus on iiihanaa! Parhaillaan nautin saariston leudosta ja vaihteeksi lumettomasta talvesta, koska työskentelen ”etänä”, skybellä kun voi hoitaa palaverin kuin palaverin, vai mitä? Etänä työskenteleminen on tällä kertaa mahdollista nimenomaan digitaalisuuden ansiosta, toisin kuin esimerkiksi viime viikolla. Silloin muun muassa vietimme entisen mentorini kanssa ”etäpäivää” Långvikin kylpylässä. Tai kun tulostan paperille materiaalia, jotta voin kesällä lukea ne ulkona auringossa riippumatossa. Digitaalisuudella ei "etänä" työskentelemisen kanssa ole silloin mitään tekemistä. Käsite etäpäivä on tosiaan hurjan hauska ilmiö nykyään.

Pidän itseäni voittajana. Se on tärkeää, sillä inhoan häviämistä. Mutta minäpä olenkin hyvän matkaa alle 50-vuotias. Nimittäin, Terhi Aho on kirjoittanut mielenkiintoisen blogikirjoituksen Johtamista digiasenteella. Hän toteaa, että 50 + ikäiset ovat huolissaan työllistymisestään, koska heidän ”digitalisoitumiseensa” ei luoteta. Terhi painottaa kysymyksen olevan asenteesta eikä iästä. Asiahan on tismalleen juuri näin. Mikä vanhemmasta kokeneemmasta ihmisestä huonomman tekisi - muu kuin jämähtänyt mieli? Nuoremmasta henkilöstä saattaa tehdä huonomman kehittymätön mieli. No joo, asiaan…

Read more »

2 comments . Keywords: digitaalinen murros, digitalisation, 50 +, muutosvastarinta, resistance, johtaminen, management, hallitus, board of directors, etätyö,

The board of directors should think independently - Hallitus täytyy saada ajattelemaan itse

Wednesday 12/18/13 time 9:26 AM

Jatkan edellistä blogikirjoitustani ajattelukyvystä. Silloin pohdin asiaa siitä näkökulmasta, miten lukeminen, opiskelu ja ajattelukyky liittyvät toisiinsa. Toisaalta esitin ristiriidan, että selkeyden vaatimus saattaa sittenkin olla ajattelukyvyn esteenä. Kenties on syytä havainnollistaa käsitteitä. Otetaan vaikka hallitustyöskentely.

Monien tutkijoiden mukaan hallitus ei kyseenalaista toimitusjohtajan esittämiä strategiaehdotuksia ja organisaation ydinosaamista riittävästi eikä osallistu riittävästi strategiatyöskentelyyn (mm. Lainema, 2006; Wiersema, 2002; Eisenhardt, 1990; Garrat, 2003; Dalton et al., 1998; Judge et al., 1992). Kun kaikkien vaihtoehtojen pitäisi olla esillä hallituksen arvioitavana, niin usein toimitusjohtaja tuo vain sen yhden mieleisensä ja totaa, miksi ne muut eivät käy. Mitä paremmat puhelahjat sitä helpommin menee myös huonot ideat läpi. Kun asiaa ajattelen tarkemmin, niin tulee mieleen, että miten hallituksen jäsenet uskaltavat luottaa jonkun toisen skannaamiin valintoihin? Ovathan he juridisesti henkilökohtaisessa vastuussa päätöksistä.

Read more »

Leave a comment. Keywords: Hallitutustyöskentely, board work, ajattelukyky, thinking ability, kyseenalaistaminen, to question, strateginen johtaminen, strategic management,

Does the prerequisite of simplifying impede proper thinking? - Onko selkeyden edellytys ajattelukyvyn esteenä?

Wednesday 12/11/13 time 9:08 AM

Yrityksissä ei aina pidetä tieteestä eikä tieteilijöistä. Minua neuvottiin tutkimuskohdetta etsiessäni, että katso että sillä kenen kanssa neuvottelet on tieteellinen tausta, jotta hän ymmärtää mitä puhut. Tai vaikka ei ihan ymmärrä aihetta, niin ymmärtää ainakin arvostaa sitä. Eräs pääomasijoittaja kerran kirjoitti, että tiede on niin kaukana yrityksen todellisuudesta, että tieteellisestä tutkimuksesta ei ole hyötyä. Ei ehkä suoranaisesti olekaan, jos halutaan takoa  rahaa nopeasti, ottamatta kantaa siihen kauanko rahahana pysyy auki. 

Sanotaan, että tieteen ja yritystoiminnan välille tarvittaisiin tulkki: Kun yritysjohtaja puhuu, tieteilijälle jää 100 kysymyksen kyseenalaistuslista, johon johtaja ei ehkä edes osaisi vastata. Kun tietelijä puhuu, on yritysjohtaja jo nukahtanut, koska yhtä hyvin hän olisi voinut kuunnella kiinaa, ja kun hänen yksikertainen kysymyksensä oli "paljonko jää viivan alle".  Yrityksissä asiat pitää esittää tiivistetysti ja selkeyden merkitystä korostetaan. Samanaikaisesti puhutaan yritysjohtajien riittämättömästä ajattelukyvystä. Tässä saattaa olla yhteys.

Read more »

Leave a comment. Keywords: johdon ajattelukyky, selkeys, tiede, science, strateginen johtaminen, strategic management,

Curling-management is not a solution for burn out - Curling-johtaminen ei ole ratkaisu työuupumukseen

Sunday 12/1/13 time 5:32 PM

Aikaamme kuvaa maailman monimutkaistuminen, jatkuva muutos, ennakoinnin vaikeus, suunnittelemisen mahdottomuus. Työn kohde on alati muuttuva. Joustavuuden vaatimus on korostunut. Muun muassa näiden asioiden väitetään olevan työuupumuksen taustalla. Jos ihmiset osallistetaan oman työnsä suunnitteluun ja päätöksentekoon sekä lisätään vuorovaikutusta uskotaan työhyvinvoinnin kohentuvan. Osallistava johtaminen näyttäisi olevan ratkaisu henkilöstöongelmiin. Demokraattinen yhteisö perustuu voluntarismiin; ketään ei käsketä eikä johdeta, vaan pyydetään. Työntekijät voivat kokea työnsä mielekkääksi, motivoituvat, ovat innovatiivisia ja oppivat tehokkaammin.

Samanaikaisesti narsistinen kulttuuri on yhteiskunnassamme voimakkaasti vaikuttava ilmiö (mm. Christoffer Lasch 1979/1991, Steward Clegg 2006). Autoritäärisyys on kirosana. Ihmiset eivät enää anna johtaa itseään. On syytä kyyseenalaistaa, oikaistaanko narsististen arvojen ja asenteiden aiheuttamia ongelmia ja ns. curling-kasvatusta kuitenkaan curling-johtamisella. Nimitän siis osallistavaa johtamista curling-johtamiseksi. Kuinka joustaminen ja ketteryys onnistuu, kun ulkopuolelta tuleva yllättävä muutos edellyttääkin nopeita ratkaisuja tai laivan kurssi pitääkin välittömästi kääntää toisaalle? Silloin kun ei olisi aikaa ihmetellä ja haastatella? Itse asiassa nimenomaan johtamista tarvittaisiin nyt lisää. Tutkimusten mukaan suuri osa yrityksistä on ylimanageroituja (over managed) mutta alijohdettuja (under directed) (mm. Bob Garrat 2003).

Read more »

Leave a comment. Keywords: Curling-kasvatus, Curling, autoritäärinen johtaminen, authoritarian management, kriisi, crisis, burnout, työuupumus,

Older entries »