Agile Directing - Johda ketterästi

Current management style is from 1920s - Johtaminen on jäänyt 1920-luvulle

Tuesday 10/28/14 time 7:13 PM

English summary

Nyt kannattaa jo tosissaan alkaa toivoa viisaiden avaruusolioiden invaasiota, jotka ottavat koko maapallon haltuun. Ihan sama mitä tahoa tarkastelee, mitä lehteä lukee tai mitä ohjelmaa katsoo. Ollaan me niin jääräpäitä, vaikka kuinka osoitetaan tutkimustuloksia ja katsotaan historiaa, että päinvastoin kannattaisi toimia, niin eikä.

Read more »

Leave a comment. Keywords: johtaminen, management, irtisanomiset, layoffs, luovuus, creativity, hallitustyöskentely, board work,

Resource constraints or perhaps the opposite - Resurssit tiukilla tai päinvastoin

Monday 8/4/14 time 2:15 PM

Aiemmat tutkimukset koskien resurssien määrän vaikutusta päätöksentekoon, luovuuteen ja yrityksen suorituskykyyn ovat osoittaneet hyvin ristiriitaisia tuloksia. On siten jäänyt epäselväksi, milloin runsaat tai rajalliset resurssit johtavat menestykseen ja nerokkuuteen, toisin sanoen kykyyn luoda innovatiivisia ratkaisuja.

Read more »

Leave a comment. Keywords: resurssointi, innovaatio, improvisointi, luovuus, ketteryys, kilpailukyky,

Innovations does not necessarily originate in idleness - Innovaatiot eivät välttämättä synny joutilaisuudessa

Thursday 7/10/14 time 7:48 PM

Kyllästymiseen asti koluttu aihe on, kun lomalla pelästytään tyhjää kalenteria ja aletaan kamalasti suorittaa. Asiaa on ruodittu eri näkökulmista, mutta yhteinen nimittäjä lienee ”tyhjän kalenterin syndrooma”, kun ihmiset eivät osaa olla joutilaina.

Samalla unohdetaan, että innovaatiot eivät välttämättä synny joutilaisuuden tilassa. Selvää tutkimuksellista näyttöä on siitä, että kiire on myös hyväksi työntekijöille (mm. Tim Kreider, 2012. The Busy Trap, New York Times).

Read more »

Leave a comment. Keywords: innovaatio, luovuus, joutilaisuus, intohimo, Christopher Hseen, de Mello, Tim Kreider,

Management doctrines for small entrepreneurs are totally different - Pienyrittäjien johtamisopit ovat erilaiset

Monday 11/25/13 time 3:42 PM

Yli 90 % Suomen yrityksistä on alle 10 työntekijän yrityksiä. Monet pienyritykset ovat niin sanottuja elämäntapayrityksiä, eli niillä ei ole aikomustakaan suureen kasvuun. Noin puolet uusista yrityksistä lopettaa toimintansa muutamassa vuodessa. Pienyrittäjän taloudellinen turva on Suomessa huono ja jatkuva kulukuuri on elinehto.

Käyn hammastarkastuksessa viiden vuoden välein, koska minulla on hammaslääkärikammo, mutta ei koskaan reikiä. Olin hyvissä ajoin jo odotushuoneessa, jotta varmasti ennätän pelätä riittävän kauan etukäteen. Luin itseäni rauhoittaakseni lehteä. Siinä oli lööppi, jonka mukaan yrittäjiä pidetään turhaan yli-ihmisinä, ja siksi kukaan ei halua yrittäjäksi. Ärsyynnyin. Sen sijaan, että olisin keskittynyt hammaslääkärille kiukutteluun, mitä normaalisti teen, aloin muistelemaan lukuisten yrittäjien kertomuksia. Sen lisäksi, että minulla on paljon tuttavia, jotka ovat yrittäjiä, myös johtamisvalmennuksiin osallistuu silloin tällöin pienyrittäjiä. Tietyt asiat ovat häirinneet minua jo oikeastaan muutaman vuoden. (Häirinnällä tarkoitan, etten en ole priorisoinut asiaan paneutumista, jotta ratkaisisin sen mielessäni kestävästi.) Valmennusohjelmien sisältö, joka on useimmiten määritetty opetushallituksen mukaan, ei nimittäin useimmiten vastaa todellista tarvetta. Mitä pienyrittäjä hyötyy johtamisopeista, jotka on aluperin kehitetty amerikkalaisille suuryrityksille?

Read more »

Leave a comment. Keywords: yrittäjyys, entrepreneurship, strateginen johtaminen, strategic management, management doctrines, luovuus, creativity,