Agile Directing - Johda ketterästi

Hierachies and power

Saturday 12/20/14 time 12:22 PM

After a longer writing pause I finally decided to stretch time and write few words about organizational hierarchies as I promised earlier. Discussions in research are on-going and at least in critical management studies the benefit of hierarchical strategic management is questioned quite strongly. I have collected some examples about the benefits and disadvantages discussed in various studies.

Read more »

Leave a comment. Keywords: Power, resistance, strategic management, hierarchies,

The balance of power - Vallan tasapaino

Friday 10/3/14 time 4:57 AM

English summary

Ellei valtaa käytetä, organisaation päätöksentekokyky heikkenee. Lisäksi hyvästäkään johdosta ei ole iloa, ellei sen tukena ole omistajien valitsemaa ja heidän luottamustaan nauttivaa hallitusta. Vinkki viikonloppulukemiseksi:

Read more »

Leave a comment. Keywords: hallitus, board of directors, omistajat, owners, Bill George, valta, power, strategia,

Power and gender - Valta ja sukupuoli

Wednesday 6/25/14 time 11:36 AM

Valtaan ja sukupuoleen liittyvät tutkimukset käsittelevät usein naisten asemaa ja vaikutusmahdollisuuksia organisaatiossa tai yhteiskunnassa. Siten ne kuvaavat useimmiten valtarakenteita ja päätöksentekoprosesseja. Olen iloisesti jättänyt tämän näkökulman pois väitöskirjastani, vaikka aihe on mielenkiintoinen. Käsittelen sitä nyt hieman.

Read more »

Leave a comment. Keywords: valta, power, sukupuoli, gender, female directors, naisjohtajat, naisesimiehet, johtajaominaisuudet, Sari Kuusela,

Disturbed person does not reveal the loony objectives - Häiriöinen ei paljasta mielipuolisia tavoitteitaan

Wednesday 5/14/14 time 8:43 AM

Ihmisiä puhututtaa tällä hetkellä, onko ihmiskunta kehittynyt ja oppinut mitään menneistä? Voiko fanaattinen, mutta karismaattinen johtaja saada vallan, vaikka tavoitteet ovat moraalittomat tai jopa kriminaaliset? Miksi ihmiset eivät vastusta ajoissa?

Samanaikaisesti esimerkiksi rakkausavioliitto länsimaissa on vasta 100 vuotta vanha ilmiö. II maailmansodasta on vain 70 vuotta ja nyt Ukrainan tilanne näyttäytyy kuin kaikki olisivat menettäneet järkensä. Meitä kaikkia manipuloidaan ja aivopestään koko ajan. Toiset ovat alttiimpia kuin toiset. Hitlerin valtaannousun selittävät tekijät lähtevät yhteiskunnan rakenteellisista ja poliittisista ongelmista. Kun kansa voi huonosti, kaikki on mahdollista. Platonin mukaan, jos rikkain on yli 4 kertaa rikkaampi kuin köyhä, syttyy sisällisota. Ja aivan turha kenenkään selitellä; Hitleriä palvottiin.

Read more »

Leave a comment. Keywords: häiriöinen, disturbed person, konflikti, conflict, vastustus, resistance, vallankäyttö, power, narsisti

Case: How would you act ethically? - Miten toimit eettisesti?

Saturday 4/12/14 time 7:44 AM

Otetaan viikonlopuksi etiikan harjoitustehtävä.

Read more »

Leave a comment. Keywords: eettinen johtaminen, ethical management, valta, power, politikointi, politics, etiikka, muutosjohtaminen, change management,

The art of conspiring and machinating - Vehkeilyn ja juonittelun taito - lyhyt oppimäärä

Monday 3/24/14 time 8:51 AM

Erittäin kaunista maanantaiaamua! Minulla oli oikein mukavat hetket viikonloppuna, kun opiskelin vehkeilyn ja juonittelun taitoja. No, en tosissani. Ystävättäreni antoi minulle kirjan ”kevennyksenä”, jonka oli löytänyt kirpputorilta eurolla (ovh 45 €). Aika hyvä lyhyt oppimäärä siitä, mitä kulissien takana ihan oikeasti tapahtuu.

Vaikka olettekin nyt opetelleet kunniaa viikonlopun ajan edellisen kirjoitukseni Voittaako vai hävitä - vai valitsenko kunnian innoittamina, ettekä siksi itse enää vehkeile ettekä juonittele, on kuitenkin hyvä tunnistaa vehkeilevät kollegat. Ja sitä paitsi, puolustautuminen lienee aina sallittua. Ei pidä mennä makaamaan keskelle tietä ja odottaa, että auto ajaa päälle. Kuten niin monet valitettavasti tekevät – ja vahingoittuvat ja uupuvat.

Read more »

Leave a comment. Keywords: valtapelit, power games, johtaminen, juonittelu, Schirijvers

Shall I lose or win, or shall I choose the honour - Voittaako vai hävitä, vai valitsenko kunnian

Friday 3/21/14 time 1:31 PM

It is easier to talk about money - and much easier to talk about sex - than it is to talk about power

Rosabeth Kanter

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan organisaatiopelissä epäonnistumisen hinta on pelin menettäminen. Häviäjät eivät ainoastaan menetä valtaa, he myös viettävät loppuajan urastaan tehden asioita, joita alemmat toimihenkilöt tekevät. On tutkittu menestyneiden ja ei menestyneiden johtajien ja päälliköiden uraa ja toimintatapoja. Tyypillisiä häviäjien piirteitä tutkimuksen mukaan ovat mm. että he huomioivat muut ihmiset organisaatiossa ja tekevät asiat itse, vaikka tiimi saa kiitoksen. Lisäksi he tekevät asiat paremmin kuin olisi välttämätöntä ja pitävät sääntöjä pyhinä.

Read more »

Leave a comment. Keywords: power, valta, honour, kunnia, winning manager, voittaja johtaja, häviäjä esimies, gallup, narsismi,

Basic tips for networking - Verkostoitumisen ABC vinkkilista

Wednesday 3/12/14 time 12:09 PM

Mikäli et halua väijyä hirviä metsässä eikä aikasi riitä golf-harrastukseen etkä pääse Maanpuolustuskurssille, niin verkostoja voi myös koettaa rakentaa helpommin.

Verkostojohtamisen valmennuksissa tavanomaisten verkostoanalyysien ja merkitysanalyysien rinnalla teetän silloin tällöin asennetestin, voisiko omassa käyttäytymisessä olla jotain parantamisen varaa. Tai ainakin tiedostettaisiin, missä vika piilee, jos henkilökohtainen verkosto ei vain ota syntyäkseen.

Read more »

Leave a comment. Keywords: Verkostoituminen, networking, valta, power, politikointi, politics, verkostojohtaminen, naiset ja miehet, Ferrazzi,

Good and bad power - Hyvä ja paha valta

Tuesday 3/4/14 time 5:09 PM

Käsite valta on suurelta osin laiminlyöty organisaatiokirjallisuudessa. Samanaikaisesti tutkijat ovat liikuttuneen yksimielisiä siitä, että valta on yksi merkittävimmistä organisaation suorituskykyyn vaikuttaneista tekijöistä viime vuosisadan aikana (mm. Pfeffer, 1992; Clegg 2006).

Mutta sosiologit ovat keskittyneet määrittämään, mitä valta on tai ei ole. Johtamiskirjallisuus, sen lisäksi että se vähättelee vastustuksen merkitystä, pitää valtaa johdon resurssina eikä ymmärrä, että se syntyy vuorovaikutuksessa. Nyt on ilmestynyt suomalainen kirja, joka perustuu yhteiskuntatieteiden tohtorin Sari Kuuselan väitöskirjaan Valta ja vuorovaikutus johtamisessa (2010).

Read more »

Leave a comment. Keywords: valta, power, vallankäyttö, vuorovaikutus, sari kuusela, marjatta jabe,

Why no one defends? - Miksi kukaan ei puolusta?

Wednesday 2/5/14 time 12:21 PM

Jatkan vielä edellisen kirjoitukseni aihetta, työpaikkakiusaamista, koska minua pyydettiin selittämään, miksi sivulliset tyypillisesti pysyvät hiljaa eivätkä puolusta uhria? Muutamissa lehtikirjoituksissa todetaan, että koko työyhteisö on syyllinen ja puuttumattomuus pitäisi olla rangaistava teko. Ei kuitenkaan pidä unohtaa sanontaa ”viestintuoja ammutaan aina”. Monet ovat puuttuneet ja toivoneet jälkeenpäin, etteivät olisi sitä koskaan tehneet.

Katsoin molemmat tuotantokaudet amerikkalaisesta TV-sarjasta Pukumiehet (Suits), joka on vasta alkanut Suomessa. Kaikessa sarkastisessa neroudessaan siinä on myös kaikki työpaikkakiusaamisen muodot esillä: eristäminen, alistaminen, pilkkaaminen, mitätöinti, harhaanjohtaminen, lyöminen, julkinen nöyryytys, julmuus, manipulointi, sabotointi jne.

Read more »

Leave a comment. Keywords: työpaikkakiusaaminen, bullying, vallankäyttö, power, puolustaminen, defence, pukumiehet, suits,

How do you know, if the "victim" is the real bully? - Mistä tiedät, jospa "uhri" onkin se kiusaaja?

Thursday 1/30/14 time 2:38 PM

Minulla kun on tapana kääntää asioita päinvastoin, niin käännetään nyt tämäkin. Enemmistö ihmissuhteista on valtasuhteita. Toisinaan nämä suhteet ovat häiriintyneitä. Suomi johtaa iloisesti kansainvälisiä tilastoja työpaikkakiusaamisessa. Arvaattehan miksi? Niille jotka eivät arvaa, kerron myöhemmin. Vaikka typaikkakiusaaminen onkin rangaistava teko, ei oikeuslaitos ilmiötä pysäytä. Tuomioistuimeen nämä tapaukset päätyvät harvoin mm. kuluriskin ja näytön vaikeuden vuoksi ja päätöskin voi olla väärä. Lisäksi uhritkaan eivät usein tajua tilannetta ennenkuin on liian myöhäistä. Henkisen väkivällan toteennäyttäminen on tietenkin vaikeaa monestakin eri syystä. Erinnäiset hankkeet kaatuvat usein myös siksi, koska kolleegat yksi toisensa jälkeen jänistävät ja peruuttavat takaisin samoihin asemiin, eivätkä anna tukeaan uhrille. Tiedämmehän mm. Holokaustista tunnetun hyytävän ilmiön nimeltä ”Silence of others”.

On vielä eräs merkittävä arvoitus, joka erityisesti työyhteisöissä tulee esille. Mehän emme tosiasiassa pysty varmuudella tietämään, kumpi on se häiriöinen;  kiusaajaksi väitetty vai uhrina esittäytyvä? Miten tunnistaa häiriöinen? Ja ennen kaikkea - miten estää tilanteen muodostuminen?

Read more »

Leave a comment. Keywords: uhri, työpaikkakiusaaminen, bullying, vallan väärinkäyttö, power abuse, häiriöinen,

Criteria for good leadership and the counterforces - Hyvän johtamisen kriteerit ja niiden vastavoimat

Friday 1/24/14 time 7:01 PM

Johtamisen kehittämisverkosto on luonut Hyvän johtamisen kriteerit kehittämisen suuntaviivoiksi. Erittäin tärkeitä ja ajan henkeen sopivia kriteereitä, jotka sopivat sekä julkisen hallinnon puolelle, että yksityiselle sektorille.  Hieman sovellettuna: Organisaatioiden uudistumisen tarve on loputon, tarvitsemme yhteistyötä ja verkostoja, johtajia ja työntekijöitä, joihin voimme luottaa, osaaminen ja organisaation oppiminen on keskeinen asia monimutkaistuvassa maailmassa unohtamatta monimuotoisuuden hyväksymisen merkitystä. Vaarana piilee, että uskomme naiivisti, että kyseisiin ulottuvuuksiin panostammalla vältymme suuremmilta häiriöltä. On mielestäni syytä myös määritellä keskeisimmät vastavoimat näille hyvää tarkoittaville aikeille, jotta riskit varmasti tulevat tunnistetuiksi ja hallituiksi - riittävän ajoissa.

Read more »

Leave a comment. Keywords: hyvän johtamisen kriteerit, osallistaminen, empowerment, tehokkuus, efficiency, vähemmistön diktatuuri,

Muutosrikasta vuotta 2014!

Saturday 1/4/14 time 11:00 AM

Minulla kun on tapana kääntää asioita päinvastoin, niin käännetään nyt tämäkin. Enemmistö ihmissuhteista on valtasuhteita. Toisinaan nämä suhteet ovat häiriintyneitä. Suomi johtaa iloisesti kansainvälisiä tilastoja työpaikkakiusaamisessa. Arvaattehan miksi? Niille jotka eivät arvaa, kerron myöhemmin. Vaikka typaikkakiusaaminen onkin rangaistava teko, ei oikeuslaitos ilmiötä pysäytä. Tuomioistuimeen nämä tapaukset päätyvät harvoin mm. kuluriskin ja näytön vaikeuden vuoksi ja päätöskin voi olla väärä. Lisäksi uhritkaan eivät usein tajua tilannetta ennenkuin on liian myöhäistä. Henkisen väkivällan toteennäyttäminen on tietenkin vaikeaa monestakin eri syystä. Erinnäiset hankkeet kaatuvat usein myös siksi, koska kolleegat yksi toisensa jälkeen jänistävät ja peruuttavat takaisin samoihin asemiin, eivätkä anna tukeaan uhrille. Tiedämmehän mm. Holokaustista tunnetun hyytävän ilmiön nimeltä ”Silence of others”.

On vielä eräs merkittävä arvoitus, joka erityisesti työyhteisöissä tulee esille. Mehän emme tosiasiassa pysty varmuudella tietämään, kumpi on se häiriöinen;  kiusaajaksi väitetty vai uhrina esittäytyvä? Miten tunnistaa häiriöinen? Ja ennen kaikkea - miten estää tilanteen muodostuminen?

Read more »

Leave a comment. Keywords: muutos, change, valta, power, vastustus, resistance,