Agile Directing - Johda ketterästi

Esiintymistaidolla voi naamioida osaamattomuuden - Incompetence camouflaged behind excellent presentation skills

Friday 1/23/15 time 8:31 AM

English summary

Nyt on HR henkilöstö repäissyt rekrytointiopeissaan oikein todella. Kohta me olemme stereotyyppisiä amerikkalaisia ekstrovertteja kaikki tyynni. Ainakin ne, jotka menestyvät. Eräs tuttavani soitti minulle epätoivoisena, kun hänen piti tehdä video itsestään ja toimittaa se rekrytoijille. Tiedän henkilöstä seuraavaa: erittäin tunnollinen, työnantajan näkökulmaa ajatteleva, tavoitteellinen, tulosorientoitunut, analyyttinen, rauhallinen, ehdottomasti pätevä ko. tehtävään. Mutta, mutta. Hän on hyvin innovertti. Siitä huolimatta hän on saanut hyvät palautteet työskennellessään myyntitehtävissä erityisesti asiantuntemuksestaan, uskottavuudestaan ja rehellisyydestään.

Nauroin, koska arvasin jo etukäteen että se video voisi sopia paremmin vaikka Kummelien johonkin jaksoon. Annoin ohjeet mm. että katsoo mallia amerikkalaisista vastaavista esimerkiksi YouTubesta. Hän vastasi, että ei hemmetti, ei hän ole sellainen, eikä hän edes halua olla sellainen. Tuo jälkimmäinen lausehan on se, joka asian lopulta ratkaisee. Nimittäin esiintymistaidon voi jokainen opetella. Ja kysymyshän on tarvittaessa näyttelemisestä. Tarkennuksena vielä, että kyseisessä tehtävässä oli kysymys data-analyysien tuottamisesta, jossa esiintymistaito ei tietenkään esitä mitenkään merkittävää osaa.

Read more »

Leave a comment. Keywords: videohaastattelu, recruitement, rekrytointi, esiintymistaito, presentation skills, johtaminen, management,