Agile Directing - Johda ketterästi

Hierachies and power

Saturday 12/20/14 time 12:22 PM

After a longer writing pause I finally decided to stretch time and write few words about organizational hierarchies as I promised earlier. Discussions in research are on-going and at least in critical management studies the benefit of hierarchical strategic management is questioned quite strongly. I have collected some examples about the benefits and disadvantages discussed in various studies.

Read more »

Leave a comment. Keywords: Power, resistance, strategic management, hierarchies,

Resisting consensus - Konsensuksen vastustaminen

Sunday 6/1/14 time 8:33 PM

Olen jo useampaan otteeseen nostanut esille kyseenalaistamisen puutteen, muun muassa kirjoituksessa Hyöty irti kehityskeskusteluista. Vaikka ongelma on tutkijoiden ja asiantuntijoiden keskuudessa todettu merkittäväksi ongelmaksi erityisesti hallitustyöskentelyn osalta, kellään ei tunnu olevan esittää konkreettista ratkaisua.  Ei riitä, että ”sovitaan, että kyseenalaistetaan, jookos”.  Odotin kuulevani jotain aiheen tiimoilta toukokuun konferenssissa, jossa teemana oli vastustus. Ongelma mainittiin eri näkökulmista useaankin otteeseen.

Kun olen seminaareissa, konferensseissa, tieteellisissä tai ei, valitsen aina työpaperin tai esityksen, joka mielestäni on ”mediaseksikkäin”. Tuo termi ei välttämättä ole ihan oikea, mutta tarkoitan, etten arvioi esityksen tai paperin tieteellistä laatua, vaan ideaa. Miten idea sopii ajan henkeen ja edistää organisaatiossa esiintyvien keskeisten ongelmien ja ilmiöiden ratkomista toiminnan tasolla. Olen varma, että jokaisesta yliopistosta löytyy tarvittaessa joukko viisaita, joiden päät kun kolauttaa yhteen, niin puutteellisestakin paperista saadaan tieteellisesti laadukas. Toisin sanoen arvioin ainoastaan, onko tutkimusilmiön osalta onnistuttu (minun mielestäni) ampumaan täysosuma. Tässä tämänkertainen valintani:

Read more »

Leave a comment. Keywords: Konsensus, vastustaminen, resistance, kyseenalaistaminen, call into question, hallitustyöskentely, board work

Disturbed person does not reveal the loony objectives - Häiriöinen ei paljasta mielipuolisia tavoitteitaan

Wednesday 5/14/14 time 8:43 AM

Ihmisiä puhututtaa tällä hetkellä, onko ihmiskunta kehittynyt ja oppinut mitään menneistä? Voiko fanaattinen, mutta karismaattinen johtaja saada vallan, vaikka tavoitteet ovat moraalittomat tai jopa kriminaaliset? Miksi ihmiset eivät vastusta ajoissa?

Samanaikaisesti esimerkiksi rakkausavioliitto länsimaissa on vasta 100 vuotta vanha ilmiö. II maailmansodasta on vain 70 vuotta ja nyt Ukrainan tilanne näyttäytyy kuin kaikki olisivat menettäneet järkensä. Meitä kaikkia manipuloidaan ja aivopestään koko ajan. Toiset ovat alttiimpia kuin toiset. Hitlerin valtaannousun selittävät tekijät lähtevät yhteiskunnan rakenteellisista ja poliittisista ongelmista. Kun kansa voi huonosti, kaikki on mahdollista. Platonin mukaan, jos rikkain on yli 4 kertaa rikkaampi kuin köyhä, syttyy sisällisota. Ja aivan turha kenenkään selitellä; Hitleriä palvottiin.

Read more »

Leave a comment. Keywords: häiriöinen, disturbed person, konflikti, conflict, vastustus, resistance, vallankäyttö, power, narsisti

Winners and losers of the digital revolution - Digitaalisen vallankumouksen voittajat ja häviäjät

Sunday 2/9/14 time 10:56 AM

Digitaalisuus on iiihanaa! Parhaillaan nautin saariston leudosta ja vaihteeksi lumettomasta talvesta, koska työskentelen ”etänä”, skybellä kun voi hoitaa palaverin kuin palaverin, vai mitä? Etänä työskenteleminen on tällä kertaa mahdollista nimenomaan digitaalisuuden ansiosta, toisin kuin esimerkiksi viime viikolla. Silloin muun muassa vietimme entisen mentorini kanssa ”etäpäivää” Långvikin kylpylässä. Tai kun tulostan paperille materiaalia, jotta voin kesällä lukea ne ulkona auringossa riippumatossa. Digitaalisuudella ei "etänä" työskentelemisen kanssa ole silloin mitään tekemistä. Käsite etäpäivä on tosiaan hurjan hauska ilmiö nykyään.

Pidän itseäni voittajana. Se on tärkeää, sillä inhoan häviämistä. Mutta minäpä olenkin hyvän matkaa alle 50-vuotias. Nimittäin, Terhi Aho on kirjoittanut mielenkiintoisen blogikirjoituksen Johtamista digiasenteella. Hän toteaa, että 50 + ikäiset ovat huolissaan työllistymisestään, koska heidän ”digitalisoitumiseensa” ei luoteta. Terhi painottaa kysymyksen olevan asenteesta eikä iästä. Asiahan on tismalleen juuri näin. Mikä vanhemmasta kokeneemmasta ihmisestä huonomman tekisi - muu kuin jämähtänyt mieli? Nuoremmasta henkilöstä saattaa tehdä huonomman kehittymätön mieli. No joo, asiaan…

Read more »

2 comments . Keywords: digitaalinen murros, digitalisation, 50 +, muutosvastarinta, resistance, johtaminen, management, hallitus, board of directors, etätyö,

Employee resignation - significance of resistance - Työntekijän irtisanoutuminen - vastustamisen merkitys

Sunday 1/19/14 time 10:53 AM

Koitan luontevasti siirtyä hierarkkisesta vallankäytöstä ja hyvistä alaistaidoista vastustukseen. Se ei ihan moitteettomasti onnistu, mutta rakensinhan aasinsillan. Tartun siis edellisen kirjoitukseni Alaistaitojen kehittäminen viimeiseen virkkeeseen -  velvollisuuteen olla hyvä esimies.  Puhutaan siitä, kun alainen on hyvä ja esimies huono tai johtamiskulttuurissa on muuten vikaa.  Irtisanoutuminen tai potkut, eroaminen tai erottaminen nähdään tyypillisesti aina ”erotarinana”, jota se joskus onkin, esimerkiksi kun on kyse toiminnan supistamisesta ym. Mutta se voi olla ensisijaisesti ”tarina vastustuksesta”.

Organisaatioteoreetikot ja johtamiskirjallisuus vähättelevät vastustuksen merkitystä (Pfeffer, Johnson, Pettigrew, Mintzberg). Nimittäin, jos vastustustuksen pystyisi tunnistamaan ajoissa – ja hyväksymään sen – onnistuttaisiin kenties pysäyttämään arvoa tuhoava prosessi. Lisäksi se saattaisi avata aivan toisenlaisia mahdollisuuksia. Annan esimerkin.

Read more »

Leave a comment. Keywords: vastustus, resistance, irtisanominen, resignation, potkut, eroaminen, luottamus, trust,

Muutosrikasta vuotta 2014!

Saturday 1/4/14 time 11:00 AM

Minulla kun on tapana kääntää asioita päinvastoin, niin käännetään nyt tämäkin. Enemmistö ihmissuhteista on valtasuhteita. Toisinaan nämä suhteet ovat häiriintyneitä. Suomi johtaa iloisesti kansainvälisiä tilastoja työpaikkakiusaamisessa. Arvaattehan miksi? Niille jotka eivät arvaa, kerron myöhemmin. Vaikka typaikkakiusaaminen onkin rangaistava teko, ei oikeuslaitos ilmiötä pysäytä. Tuomioistuimeen nämä tapaukset päätyvät harvoin mm. kuluriskin ja näytön vaikeuden vuoksi ja päätöskin voi olla väärä. Lisäksi uhritkaan eivät usein tajua tilannetta ennenkuin on liian myöhäistä. Henkisen väkivällan toteennäyttäminen on tietenkin vaikeaa monestakin eri syystä. Erinnäiset hankkeet kaatuvat usein myös siksi, koska kolleegat yksi toisensa jälkeen jänistävät ja peruuttavat takaisin samoihin asemiin, eivätkä anna tukeaan uhrille. Tiedämmehän mm. Holokaustista tunnetun hyytävän ilmiön nimeltä ”Silence of others”.

On vielä eräs merkittävä arvoitus, joka erityisesti työyhteisöissä tulee esille. Mehän emme tosiasiassa pysty varmuudella tietämään, kumpi on se häiriöinen;  kiusaajaksi väitetty vai uhrina esittäytyvä? Miten tunnistaa häiriöinen? Ja ennen kaikkea - miten estää tilanteen muodostuminen?

Read more »

Leave a comment. Keywords: muutos, change, valta, power, vastustus, resistance,

Tolerance: just if it were possible - Monimuotoinen suvaitsevaisuus: olisipa se mahdollista

Tuesday 12/24/13 time 11:30 AM

Usein monimuotoisuudella ymmärretään käytännössä vähemmistön edustajien hyväksymistä työyhteisössä tai työn teettämistä vammautuneella. Hienoa, että on valtion hankkeita, kun yrityksille maksetaan, jotta vammautuneita voidaan kannustaa työntekoon ja muut ihmiset oppivat kanssakäymistä heidän kanssaan. Esimiesvalmennuksissa on myös kiitettävästi nostettu esille erilaisuuden hyväksyminen ja hyödyntäminen. Jäljelle jää kuitenkin kenties vieläkin kattavampi ongelma; eri arvojen ja mielipiteiden olemassaolon hyväksyminen. Ihminen on mieluiten kaltaistensa kanssa ja noudattaa asetettuja normeja. Se valitettavasti köyhdyttää pikemminkin kuin rikastuttaa. Sanotaan, että suvaitsemattomuus liittyy aina jollain tavalla identiteettiin, kun toisen ihmisen ei anneta olla sitä mitä hän oikeasti on. Ihmiset kokevat uhkaksi eriävät mielipiteet ja toimintamallit.

Minulla on ollut tapana aika avoimesti kertoa toiveeni tai näkemykseni, jotka eivät välttämättä ole yhteneviä valtavirran kanssa. Vaikka mielipiteeni jostain asiasta ei mitenkään järjellä ajatellen voi loukata kuulijaa henkilönä, niin se koetaan helposti uhkaksi. Maailmaan mahtuu paljon erilaisia toimintamalleja, joista epätodennäköisesti mikään on toistaan parempi. Ihmisten primitiivireaktio on usein loukkaantuminen. Aikanaan opin, että lopussa ei kiitos seiso ja rehellisyys ei maata peri, koska ihmiset eivät rehellisyyttä kestä. Professori Kirsti Lonka ja tietokirjailija Ari Turunen ovat mitä ilmeisimminkin asiasta samaa mieltä kanssani (viite: Avara ihmisluonto 21.12.).

Vaatii erittäin hyvää itsetuntoa kohdata eri näkemyksiä, arvoja ja tomintamalleja. Toisaalta jotkut käyttävät loukkaantumista vallankäytönvälineenä ja silloin ei mikään auta. Olen onneksi taisteluni taistellut ja nykyään voin rehellisesti olla itseni, ilman että pelkään mielipiteelläni tai toimintamallillani ”loukkaavani” jonkun muun arvoja. Johtuneeko siitä, että ihmiset ovat tottuneet, että minä nyt vain olen sellainen, vaiko siitä, että olen vihdoin onnistunut keräämään ympärilleni hyvän itsetunnon omaavia ihmisiä.

Vaikka yllättävän harvalla itsetunto riittää kohtaamaan erilaisuutta, meitä on kuitenkin opetettu jouluna olemaan suvaitsevaisia. Olen pistänyt merkille, että tyypillinen kiistanaihe monille silti on, miten ja kenen kanssa joulua vietetään. Jouluun liitetään erinnäisiä perinteitä ja normeja, joita ei sovi rikkoa. Mitäs jos annettaisiin ihmisille oikeus rikkoa rajoja ja viettää joulupyhät haluamallaan tavalla - loukkaantumatta. Jospa se samalla toimisi askeleena suuntaan, että joulumielen saisi kestämään läpi vuoden. Tällainen mieli mahdollistaisi nimittäin uusiutumisen. Ilman vastustusta kun ei tapahdu muutosta ja kehitystä.

Viritän itseni nyt viettämään rauhallista ja tunnelmallista joulun aikaa myrskyisässä saaristossa. Huomioiden myös lukijat, jotka eivät joulua vietä, aloittakaamme rauhoittuminen Lara Fabianin upealla tulkinnalla.

http://www.youtube.com/watch?v=_zghquyoOZ0

Leave a comment. Keywords: monimuotoisuus, diversity, vastustus, resistance, itsetunto,