Agile Directing - Johda ketterästi

Kohti alamäkeä? Kun ei olisi aikaa miettiä

Tuesday 2/2/16 time 12:48 PM

Jotta voitaisiin ymmärtää reittiä, mitä yritykset - joskus hyvinkin vaivihkaa - liikkuvat kohti alamäkeä suorituskyvyssään, pitäisi ensin pystyä tunnistamaan ja analysoimaan aikaiset varoitusmerkit. Tyypillisesti yhtiöt siirtyvät ns. sokeasta tilasta lopulliseen hajoamiseen tekemättömyyden, virheellisten toimenpiteiden ja kriisivaiheiden kautta, koska aluksi oltiin liian pitkään täysin epätietoisia tilanteesta.

Read more »

Leave a comment. Keywords: organisaatiokulttuuri, kokeilunkulttuuri, toimitusjohtajan vaihdos, hallitustyöskentely, sietäminen, muutos,

The unbearable lightness of living and learning to tolerate - Elämisen sietämätön keveys ja sietämisen opettelu

Friday 7/25/14 time 1:45 PM

Huomasin, että kaksi edellistä kirjoitustani Innovaatiot eivät välttämättä synny joutilaisuudessa ja Raivataan tilaa luottamukselle ovat olleet aikamoista pehmojargonia. Paljon käsitteitä, jotka ovat lopulta kovin tyhjiä. Eihän niitä kukaan oikeasti voi ymmärtää. Tuskinpa niistä on mitään hyötyäkään: innovaatio, luovuus, sosiaalisuus, joutilaisuus, intohimo… Ja mitenkähän ne mitataan?

Kiteytän nyt kuitenkin, mitä koetin sanoa pohjautuen eri tutkimuksiin ja ajatuksiin. Mutta huomattavasti tärkeämpi käsite mielestäni on sietäminen. Sen jos oppisi ymmärtämään ja vielä toteuttamaan, niin elämä saattaisi helpottua roimasti.

Read more »

Leave a comment. Keywords: Innovaatio, joutilaisuus, sietäminen, loma, kiire, yksinäisyys, sosiaalisuus, sitoutuminen,