Agile Directing - Johda ketterästi

Hyvä on, puhutaan seksistä - ja hierarkkisesta johtamisesta

Sunday 10/25/15 time 2:13 PM

Johtajuushan on jo jonkin aikaa ollut suosittu teema. Valtamedioissa on nostettu esiin jos jotakin tutkimusta johtajuuden huonosta tilasta ja tarpeesta muuttua. Muutosjohtaminen käsitteenä on erityisesti keskiössä. Korostetaan, että hyvän vuorovaikutteisen ihmisten johtamisen avulla yritys saavuttaisi kilpailuetua. Tosin tämähän on ollut jo noin 20 vuoden ajan tieteen puolella tiedossa.

Aiheesta on nykyään vaikea tieteellisessä kontekstissa kirjoittaa, kun pitäisi pystyä esittämään jokin uusi näkökulma siihen, että miksihän pitäisi johtaa toisella tavalla. Se tuntuu välillä hölmöltä, kun vanhojakaan malleja ei ole käytännössä toiminnan tasolla korjattu.  Noh, koetan silti omassa tutkimuksessani sohia hierarkkisen johtamisen pulmallisuutta, josko siitä vielä löytyisi jokin ylevä uusi oivallus.

Nyt ollaan samanaikaisesti julkisissa keskusteluissa alettu tuulettamaan seksistä ihan toden teolla. Tai siis seksittömyydestä. Suomalaiset kun eivät kuulemma harrasta seksiä tarpeeksi.  Tätä asiaa en tosiaan tutki, mutta tulipa vaan mieleeni, että mitenkähän nämä trendiaiheet, huono johtaminen ja seksin puute, voisivat liittyä toisiinsa?

Read more »

Leave a comment. Keywords: seksi, hierarkiat, valta, seksittömyys, rihmasto, johtaminen

The balance of power - Vallan tasapaino

Friday 10/3/14 time 4:57 AM

English summary

Ellei valtaa käytetä, organisaation päätöksentekokyky heikkenee. Lisäksi hyvästäkään johdosta ei ole iloa, ellei sen tukena ole omistajien valitsemaa ja heidän luottamustaan nauttivaa hallitusta. Vinkki viikonloppulukemiseksi:

Read more »

Leave a comment. Keywords: hallitus, board of directors, omistajat, owners, Bill George, valta, power, strategia,

The law of Omertà - Omertàn laki

Thursday 9/25/14 time 7:46 PM

English summary

Kun tarkastelee filosofin silmin ihmisen toimia, mikään ei hämmästytä niin paljon kuin se, kuinka helposti pieni porukka pääsee hallitsemaan niin monia.

David Hume 

Edellisessä kirjoituksessani Korruptio ja verkostojen valta viittasin Vaasan yliopistossa tehtyyn tutkimukseen ongelmalliseksi koetusta Hyvä Veli-verkostosta. Tutkimuksessa esitettiin ratkaisuksi ilmiantojärjestelmä. Mietin, että olisikohan aika kehittää tämän lisäksi jotain uutta, vähän raflaavampaa ja kenties paremmin tähän maailmaan sopivaa?

Read more »

Leave a comment. Keywords: korruptio, omertà, mafia, vallankäyttö, valta, naiset hallitukseen, Hyvä Veli-verkosto, Marti & Fernandez,

Power and gender - Valta ja sukupuoli

Wednesday 6/25/14 time 11:36 AM

Valtaan ja sukupuoleen liittyvät tutkimukset käsittelevät usein naisten asemaa ja vaikutusmahdollisuuksia organisaatiossa tai yhteiskunnassa. Siten ne kuvaavat useimmiten valtarakenteita ja päätöksentekoprosesseja. Olen iloisesti jättänyt tämän näkökulman pois väitöskirjastani, vaikka aihe on mielenkiintoinen. Käsittelen sitä nyt hieman.

Read more »

Leave a comment. Keywords: valta, power, sukupuoli, gender, female directors, naisjohtajat, naisesimiehet, johtajaominaisuudet, Sari Kuusela,

Case: How would you act ethically? - Miten toimit eettisesti?

Saturday 4/12/14 time 7:44 AM

Otetaan viikonlopuksi etiikan harjoitustehtävä.

Read more »

Leave a comment. Keywords: eettinen johtaminen, ethical management, valta, power, politikointi, politics, etiikka, muutosjohtaminen, change management,

The art of conspiring and machinating - Vehkeilyn ja juonittelun taito - lyhyt oppimäärä

Monday 3/24/14 time 8:51 AM

Erittäin kaunista maanantaiaamua! Minulla oli oikein mukavat hetket viikonloppuna, kun opiskelin vehkeilyn ja juonittelun taitoja. No, en tosissani. Ystävättäreni antoi minulle kirjan ”kevennyksenä”, jonka oli löytänyt kirpputorilta eurolla (ovh 45 €). Aika hyvä lyhyt oppimäärä siitä, mitä kulissien takana ihan oikeasti tapahtuu.

Vaikka olettekin nyt opetelleet kunniaa viikonlopun ajan edellisen kirjoitukseni Voittaako vai hävitä - vai valitsenko kunnian innoittamina, ettekä siksi itse enää vehkeile ettekä juonittele, on kuitenkin hyvä tunnistaa vehkeilevät kollegat. Ja sitä paitsi, puolustautuminen lienee aina sallittua. Ei pidä mennä makaamaan keskelle tietä ja odottaa, että auto ajaa päälle. Kuten niin monet valitettavasti tekevät – ja vahingoittuvat ja uupuvat.

Read more »

Leave a comment. Keywords: valtapelit, power games, johtaminen, juonittelu, Schirijvers

Shall I lose or win, or shall I choose the honour - Voittaako vai hävitä, vai valitsenko kunnian

Friday 3/21/14 time 1:31 PM

It is easier to talk about money - and much easier to talk about sex - than it is to talk about power

Rosabeth Kanter

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan organisaatiopelissä epäonnistumisen hinta on pelin menettäminen. Häviäjät eivät ainoastaan menetä valtaa, he myös viettävät loppuajan urastaan tehden asioita, joita alemmat toimihenkilöt tekevät. On tutkittu menestyneiden ja ei menestyneiden johtajien ja päälliköiden uraa ja toimintatapoja. Tyypillisiä häviäjien piirteitä tutkimuksen mukaan ovat mm. että he huomioivat muut ihmiset organisaatiossa ja tekevät asiat itse, vaikka tiimi saa kiitoksen. Lisäksi he tekevät asiat paremmin kuin olisi välttämätöntä ja pitävät sääntöjä pyhinä.

Read more »

Leave a comment. Keywords: power, valta, honour, kunnia, winning manager, voittaja johtaja, häviäjä esimies, gallup, narsismi,

Basic tips for networking - Verkostoitumisen ABC vinkkilista

Wednesday 3/12/14 time 12:09 PM

Mikäli et halua väijyä hirviä metsässä eikä aikasi riitä golf-harrastukseen etkä pääse Maanpuolustuskurssille, niin verkostoja voi myös koettaa rakentaa helpommin.

Verkostojohtamisen valmennuksissa tavanomaisten verkostoanalyysien ja merkitysanalyysien rinnalla teetän silloin tällöin asennetestin, voisiko omassa käyttäytymisessä olla jotain parantamisen varaa. Tai ainakin tiedostettaisiin, missä vika piilee, jos henkilökohtainen verkosto ei vain ota syntyäkseen.

Read more »

Leave a comment. Keywords: Verkostoituminen, networking, valta, power, politikointi, politics, verkostojohtaminen, naiset ja miehet, Ferrazzi,

Good and bad power - Hyvä ja paha valta

Tuesday 3/4/14 time 5:09 PM

Käsite valta on suurelta osin laiminlyöty organisaatiokirjallisuudessa. Samanaikaisesti tutkijat ovat liikuttuneen yksimielisiä siitä, että valta on yksi merkittävimmistä organisaation suorituskykyyn vaikuttaneista tekijöistä viime vuosisadan aikana (mm. Pfeffer, 1992; Clegg 2006).

Mutta sosiologit ovat keskittyneet määrittämään, mitä valta on tai ei ole. Johtamiskirjallisuus, sen lisäksi että se vähättelee vastustuksen merkitystä, pitää valtaa johdon resurssina eikä ymmärrä, että se syntyy vuorovaikutuksessa. Nyt on ilmestynyt suomalainen kirja, joka perustuu yhteiskuntatieteiden tohtorin Sari Kuuselan väitöskirjaan Valta ja vuorovaikutus johtamisessa (2010).

Read more »

Leave a comment. Keywords: valta, power, vallankäyttö, vuorovaikutus, sari kuusela, marjatta jabe,

Hyvä veli,

Friday 2/14/14 time 5:37 PM

”Ystävänpäivän kunniaksi haluan muistuttaa Sinua siitä, että olet ystäväni – sekä siitä, että olet minulle palveluksen velkaa. Et varmaankaan ole unohtanut, kun ulkoistin B toiminnot yhtiöönne, vaikka hinta oli korkeampi kuin kilpailijoidenne ja tuotteenne ei varsinaisesti sopinut konseptiimme. Varmasti et myöskään ole unohtanut, kun autoin tyttäresi levytyssopimuksen kanssa, vaikka molemmat tiedämme, ettei hän osaa laulaa. Halusin osoittaa kuinka paljon arvostan näennäisiä perhearvojasi, vaikka tiedämme kaikki, että Sinun olisi jo kauan sitten ollut aika erota: sekä vaimostasi että työstäsi.  Mutta ulospäin kaikki näyttää niin hyvältä, olet saavuttanut asiat kuten pitää, pitää, pitää, pitää…

Uskon Sinun olevan kanssani samaa mieltä, että olen ansainnut oikeuden pyytää apua. Liiketoimintani on kärsimässä merkittävän tappion. Liikekumppanini perusti hiljattain oman yrityksen. Toisin sanoen hän kirjaimellisesti petti minut ja on nyt pahin kilpailijani. Hän pyrkii kaikin keinoin viemään mukanaan merkittävän määrän tärkeitä asiakkaitani. Pistin merkille, että osa näistä asiakkaista on sinun hyviä ystäviäsi X-klubilta, Y-seurasta sekä Z-verkostosta.  Ajattelin, jos voisit mitenkään vaikuttaa asiaan? Olen varma, että ymmärrät mitä tarkoitan.

Niin, yhtiöllämme on äärimmäisen hieno luksushuoneisto Mauritiuksella, hotelli Royal Palmin yhteydessä. Muistathan, että voit käyttää sitä halutessasi. Ja mehän suhtaudumme matkakumppaneihin hyvin diskreetisti.”  

Read more »

Leave a comment. Keywords: Hyvä veli - kerho, valta, hallituksen kokoonpano, kyseenalaistaminen, konflikti, lainema, mauritius,

Kun kaikki ovat eri mieltä kenen vastuu

Monday 1/6/14 time 12:00 PM

Muutos, valta ja vastustus ovat käsitteitä, jotka kiinteästi liittyvät yhteen kuten edellisessä kirjoituksessani esitin. Mutta vastuu on myös muistettava liittää osaksi tätä keskustelua. Loppuunkulunut johtamisoppi ”vallan ja vastuun täytyy kulkea käsikädessa” viittaa ensisijaisesti hierarkkiseen vallankäyttöön. Kun vallankäytön ja vaikuttamisen keinoja on paljon muitakin, muodostuu yhtälö muutaman pykälän haasteellisemmaksi. Sanotaan, että johtaminen on nimenomaan vastuunottamista itsestä ja muista. Mutta, ihmisten näkemykset vastuullisuudesta poikkeavat joskus rankastikin toisistaan. Millainen toiminta on kenenkin mielestä vastuunottoa, ja kuka on vastuussa? Esitän lempitarinani, jota usein käytän kevennyksenä, mutta joka samalla osoittaa mainiosti tämän pulmallisuuden.

Read more »

Leave a comment. Keywords: vastuu, valta, vastustus, monimuotoisuus

Muutosrikasta vuotta 2014!

Saturday 1/4/14 time 11:00 AM

Minulla kun on tapana kääntää asioita päinvastoin, niin käännetään nyt tämäkin. Enemmistö ihmissuhteista on valtasuhteita. Toisinaan nämä suhteet ovat häiriintyneitä. Suomi johtaa iloisesti kansainvälisiä tilastoja työpaikkakiusaamisessa. Arvaattehan miksi? Niille jotka eivät arvaa, kerron myöhemmin. Vaikka typaikkakiusaaminen onkin rangaistava teko, ei oikeuslaitos ilmiötä pysäytä. Tuomioistuimeen nämä tapaukset päätyvät harvoin mm. kuluriskin ja näytön vaikeuden vuoksi ja päätöskin voi olla väärä. Lisäksi uhritkaan eivät usein tajua tilannetta ennenkuin on liian myöhäistä. Henkisen väkivällan toteennäyttäminen on tietenkin vaikeaa monestakin eri syystä. Erinnäiset hankkeet kaatuvat usein myös siksi, koska kolleegat yksi toisensa jälkeen jänistävät ja peruuttavat takaisin samoihin asemiin, eivätkä anna tukeaan uhrille. Tiedämmehän mm. Holokaustista tunnetun hyytävän ilmiön nimeltä ”Silence of others”.

On vielä eräs merkittävä arvoitus, joka erityisesti työyhteisöissä tulee esille. Mehän emme tosiasiassa pysty varmuudella tietämään, kumpi on se häiriöinen;  kiusaajaksi väitetty vai uhrina esittäytyvä? Miten tunnistaa häiriöinen? Ja ennen kaikkea - miten estää tilanteen muodostuminen?

Read more »

Leave a comment. Keywords: muutos, change, valta, power, vastustus, resistance,